Astrea breadcrumb logo

Pretecho - geslachtecho's en meer!

Een zwangerschap is spannend en bijzonder. Er gebeurt van alles in en met je lichaam. Je wordt steeds nieuwsgieriger naar jullie kindje. Daarom bieden wij ook pretecho’s aan in ons centrum. Een pretecho is een bijzonder moment, waar je soms al een hele tijd naar uitkijkt. Daarom bieden wij deze echo in een gezellige en prettige sfeer aan. De echoscopisten zijn ervaren en enthousiaste verloskundigen die heel persoonlijk werken.

 

De pretecho is jullie moment, daarom mag je ook zelf bepalen wie je meeneemt naar deze echo.
Wij bieden verschillende soorten pretecho’s aan. Een pretecho kan zowel in 2D als in 3D-4D/ HD Live gemaakt worden. Ook een geslachtsecho behoort tot de mogelijkheden.

 

De pretecho is uitsluitend bedoeld om buiten de medische echo’s om rustig je kindje, eventueel samen met anderen erbij, nog eens te bewonderen. Het is dus niet gericht om eventuele afwijkingen aan te tonen of op te sporen.

Waarom Echocentrum Venlo?

Wij staan voor kwaliteit, daarom maken wij gebruik van de allernieuwste apparatuur van GE. Dit apparaat zorgt ervoor dat jullie kindje haarscherp te zien is. Alle toekomstige opa’s, oma ‘s, vrienden of tantes zijn ook welkom. Zo’n mooi moment wil je natuurlijk delen.

Pretecho's die wij aanbieden

Geslachtsecho - Geslachtsbepaling vanaf 14 weken

Wij maken vanaf 14 weken al een geslachtsbepaling. Of we het geslacht kunnen zien is afhankelijk van de ligging van het kindje. Maak je een echo voor het geslacht en is het niet goed zichtbaar, dan mag je kosteloos nog een keer terugkomen.

3D/4D Echo

Een 4D echo zijn bewegende 3D beelden. Bij een 4D echo zie je het kindje afwisselend in 2D zwart-wit beelden en in bewegende 3D kleuren beelden. Om een mooie 3/4D echo te maken moet de echoscopiste eerst in zwart-wit 2D het kindje op de juiste manier in beeld krijgen, dus bv. het gezichtje voor de ‘camera’ om vervolgens naar de kleuren 3/4D over te schakelen. Dit gebeurt regelmatig om elke keer de juiste positie van het kindje het best in beeld te brengen.

Deze echo is het mooiste rond de 28-30 weken maar kan op elk moment in de zwangerschap aangeboden worden.

6D echofoto

Als eersten in regio noord Limburg bieden wij een 6D echofoto aan!
Dit wordt gemaakt van jouw 3D echo met de meest geavanceerde technologie. Wij gebruiken deze technologie om een beeld te creëren dat elk detail van het gezicht van de baby versterkt voor een verassend resultaat. Je zult het bijna niet geloven hoe mooi het eruit ziet.
Wij maken in ons echocentrum een 3D/4D echo van jouw kindje. Met deze beelden wordt een 6D echofoto gecreëerd welke je na ongeveer 1 week ontvangt.

Algemene voorwaarden van echo’s op eigen verzoek (pretecho’s)

Een pretecho wordt gemaakt op eigen verzoek en van niet medisch-diagnostische aard.
Het doel van de echo is op geen enkele wijze medisch of diagnostisch. Er wordt dan ook niet gekeken naar afwijkingen bij moeder of kind. Het is cliënte duidelijk dat er op geen enkele wijze sprake is van een geneeskundige behandelingsovereenkomst, zoals bedoelt in artikel 7:446 BW. Er is dan ook geen sprake van een medische behandeling, noch van enigerlei medisch advies of medische beoordeling.

 

De volledige verantwoordelijkheid ter zake blijft rusten bij de behandelend verloskundige en/of arts.
Hiervoor vragen wij jullie om een handtekening onder deze verklaring te zetten wanneer je naar de afspraak komt.

 

Het echoconsult is een volledige vrije keuze van de individuele cliënte. Geen enkele uitspraak, gedaan tijdens of na het echoconsult, mag worden uitgelegd als medische beoordeling.

 

Bij een geslachtsbepaling kan nooit 100% zekerheid worden gegeven. Echocentrum Venlo kan dan ook nooit aansprakelijk worden gesteld voor eventueel foute beoordeling van het geslacht en de daardoor mogelijke kosten.

Wij staan voor je klaar!

Bij vragen of meer informatie over bijvoorbeeld onze geslachtsecho, kun je telefonisch contact met ons opnemen via 077 – 3230864. Je kunt ook meteen een pretecho inplannen.